Nasze sprawy
Co nas czeka
Jak studiować to… w URK! – Katarzyna Kupczak
Eliminacja roztoczy – zalecenia na 2013 r. – Katarzyna Kupczak
Ogrodnictwo z „Rolnikiem” – Katarzyna Kupczak
Innowacje w ochronie – Monika Strużyk
Nowe produkty – Monika Strużyk
Z czym zjeść tę kanapkę? Strategia walki z parchem – Mgr inż. Andrzej Soska
Sytuacja przed sezonem – Mgr Sylwester Masny
Czym zwalczać parcha w tym sezonie? – Dr Beata Meszka
Wspomagają ochronę – Anita Łukawska
Odporność na parcha – nie tylko gen Vf – Prof. dr hab. Andrzej A. Przybyła
Parch – nie tylko jabłoni – Dorota Łabanowska-Bury
Zimowe odporne na parcha odmiany jabłoni – Prof. dr hab. Andrzej A. Przybyła
Dopłaty bezpośrednie – Katarzyna Rosińska
Ogrodnicy powinni być zadowoleni – Jolanta Szaciłło
Zatrudnianie pracowników sezonowych – Katrzyna Rosińska
Rynek produktów ogrodniczych w III kwartale 2012 r. – Mgr inż. Tomasz Smoleński, mgr inż. Grażyna Stępka
Rynek i okolice: Trzeci dzwonek – Dr Grzegorz Klimek
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania,Holandia, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński
Nie szata zdobi… – Dorota Łabanowska-Bury
Plantacja dobrze odżywiona – Mgr inż. Janusz Żak
Nowe zagrożenia borówki – Dorota Łabanowska-Bury
Agrest – odmiany teraz i w przyszłości – Dr hab. Stanisław Pluta, prof. IO
Uprawa truskawek deserowych w pigułce – Anita Łukawska
Wiosną w winnicy – Mgr inż. Adam Kiszka
W kierunku integrowanej ochrony – Katarzyna Kupczak, Dorota Łabanowska-Bury
Bez wychodzenia z domu – Monika Strużyk
Zaraza ogniowa – skąd przychodzi? – Mgr Artur Mikiciński, prof. dr hab. Piotr Sobiczewski
Bliżej techniki: Komu potrzebne są takie opryskiwacze? – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
Bogata oferta – Dorota Łabanowska-Bury
Purpurowa truskawka zadziwia – Dorota Łabanowska-Bury
Na rynku maszyn – do ochrony – Dorota Łabanowska-Bury
Nie tylko nawozy – Monika Strużyk
Markowe jabłka – Dorota Łabanowska-Bury
Jak poprawić zapylenie? – Monika Strużyk
Przygotować się do sezonu – Dorota Łabanowska-Bury
Z początkiem roku – Anita Łukawska
Sadownicze Przedwiośnie – Piotr Grel
„Partnerstwo dla jakości”… – Anita Łukawska
Okiem doradcy – Anita Łukawska
Zimowa pogoda – Anna Maciejuk
Warzywa na targach Fruit Logistica – Dorota Łabanowska-Bury
Innowacje z Berlina – Dorota Łabanowska-Bury
Elektrociepłownia w gospodarstwie – Anna Maciejuk
Zdrowotność gwarantowana – Anna Maciejuk
Precyzja i kontrola – Anna Maciejuk
Wirus mozaiki pepino – perspektywy ochrony upraw – Anna Maciejuk
Jak sobie radzić z suchą zgnilizną wierzchołków? – Anna Maciejuk
Uprawa i ochrona w tunelach foliowych – Anna Maciejuk
Na fali europejskich trendów – Dorota Łabanowska-Bury
Kolekcja warzyw w Welver – Aleksandra Andrzejewska
Z oferty odmian dyni – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Kwasy humusowe w ogrodnictwie – Dr hab. Edward Kunicki, dr Aneta Grabowska
Chemiczna walka z nicieniami – możliwa – Dr Maria Rogowska
Przechowalniczy pokaz kapust w Charsznicy – Anna Wilczyńska
Z dedykacją dla przemysłu – Anna Wilczyńska
Jakie odmiany do przetwórstwa? – Katarzyna Ziółkowska
Przedsezonowe spotkanie w Krynicy Zdroju – Anna Wilczyńska
Nowy obiekt w zagłębiu warzywniczym – Anna Wilczyńska
„Złote” odmiany targów Gardenia – Katarzyna Kulczak
Bratek kariery nie zrobi – Ilona Sprzączka
Rośliny na medal (cz. I) – Wojciech Górka
Produkcja materiału wyjściowego „rabatówki” pod lupą – Ilona Sprzączka
Kompozycje z roślin ozdobnych w pojemnikach – Prof. dr hab. Joanna Nowak
Kwiaty cięte w roli głównej (cz. II) – Werner Oschek
Owocujące pędy – ważny materiał florystyczny (cz. II) – Mgr inż. Ewa Mackiewicz-Walec
Ceny kwiatów i zieleni ciętej na rynkach – Mgr inż. Joanna Brylczak