Strona główna Tagi Przetwórstwo owoców

przetwórstwo owoców

Przetwórstwo owoców i warzyw w jednym obiekcie

Jeden obiekt, wiele możliwości - tak można podsumować inwestycję Instytutu Ogrodnictwa – Państwowego Instytutu Badawczego w Skierniewicach w Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych* (CPPO). Obiekt ma być otwarty już jesienią br. Oferta CPPO będzie skierowana przede wszystkim do podmiotów gospodarczych, a także do sektora publicznego, w tym uczelni wyższych i instytutów naukowych. Instytut w ten sposób chce podążać za potrzebami związanymi ze zwiększonym zapotrzebowaniem na przetwory owocowe, warzywne i warzywno-owocowe, w tym soki przecierowe, smoothie czy susze. Rośnie liczba podmiotów zainteresowanych wdrażaniem systemów ich produkcji w kraju i zagranicą.

Zaproszenie na „Szkolenie przetwórców”

W ramach kampanii „Czas na polskie superowoce!” odbędzie się szkolenie dla przetwórców owoców jagodowych. Celem szkolenia jest poprawa kompetencji związanych z prezentacją swojej marki. Uczestnicy dowiedzą się jak sprawić by ktoś chciał kupić nasze produkty? Jak zostać zapamiętanym? A przede wszystkim o czym opowiadać, a o czym nie mówić. Szkolenie nazywa się „Opowiedz nam swoją historię”. Odbędzie się w formie trzech tematycznych warsztatów – dwa w maju, trzeci w sierpniu. Poprowadzi je Paweł Tkaczyk.