W tym roku Targi po raz pierwszy połączone będą z XXII Małopolską Giełdą Agroturystyczną. W programie: stoiska z żywnością tradycyjną i regionalną, degustacje, prezentacje ofert agroturystycznych, warsztaty z mielenia ziaren zbóż i wypieku chleba, strefa edukacji, porady żywieniowe, porady dietetyków i trenerów personalnych, pokazy tańca oraz zajęcia z animatorami.
Celem organizowanego na Uniwersytecie Rolniczym wydarzenia jest propagowanie idei zdrowego odżywiania oraz przybliżanie zasad produkcji żywności w sposób tradycyjny i
W trakcie Targów zaplanowano prezentację Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Przetwórców
i Producentów Produktów Ekologicznych „Polska Ekologia”, które promować będzie wyroby mięsne wieprzowe i wołowe rodzimych ras oraz w jakości BIO, a także warzywa, owoce oraz wyroby zbożowe i mleczarskie od członków stowarzyszenia.
Ponadto odbywać się będą bezpłatne porady żywieniowe, pokazy kulinarne, gry i zabawy z animatorami, występy zespołów artystycznych, pokazy taneczne, wesołe miasteczko oraz liczne konkursy z nagrodami!
Odwiedzający będą mogli nabyć wino z Winnicy Uniwersytetu Rolniczego „Garlicki Lamus” oraz piwo z Browaru Uniwersyteckiego.
Piotr Grel
za: ur.krakow.pl