Sieć producentów jabłek o czerwonym miąższu rozwija się

International Fruit Obtention (IFO) - międzynarodowa organizacja  producentów jabłek  powołała przed dwoma laty stowarzyszenie IFORED - skupiające firmy produkujące jabłka o czerwonym miąższu. 
 
Do niedawna IFORED liczyło na całym  świecie 13 członków, ostatnio dołączyły do tego grona dwie firmy – z Nowej Zelandii oraz Niemiec. W ten sposób powierzchnia sadów z odmianami o czerwonym zabarwieniu miąższu skupionych w tej organizacji osiągnęła 55 tysięcy hektarów a zbiory wynoszą około 3 mln ton. IFORED zajmuje się badaniami, testowaniem nowych odmian (obecnie 24) oraz marketingiem jabłek o czerwonym miąższu.
 
za: freshfruitportal.com
pg  

Related Posts

None found

Poprzedni artykułRolniczy OPZZ zapowiada ostrzegawczy strajk rolników
Następny artykułKolejne dwa lata z KRUS?

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.