Trwa V nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania poddziałania 3.1 „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Termin składania wniosków: od 25 września 2019 r. wydłużony do 22 listopada 2019 r.
Nabór dotyczy unijnych systemów jakości, tj.
• gwarantowanych tradycyjnych specjalności;
• chronionych nazw pochodzenia;
• chronionych oznaczeń geograficznych;
• rolnictwa ekologicznego;
• ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;
oraz krajowych systemów jakości, tj.
• Jakość Tradycja;
• Quality Meat Program;
• „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;
• „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;
• „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”.
źródło: KOWR