Polskie zapasy jabłek. Których odmian mamy najwięcej?

W opublikowanych przez WAPA danych dotyczących zapasów jabłek w Europie na dzień 1 stycznia 2018 są informacje dotyczące polskich komór przechowalniczych.
 
Z raportu wynika, że na początku roku mieliśmy 150 tys. ton Idareda, 140 tys. ton Golden Deliciousa i tyle samo Sampiona. W polskich komorach przechowalniczych miało być także 85 tys. Glostera, 80 tys. Ligola, 75 tys. Gali, 45 tys. ton Jonagolda, 15 tys. ton Pinovy oraz 1000 ton Red Deliciousa. Zapasy wszystkich jabłek były na poziomie 851 tys. ton. 

Źródło: WAPA
RS

Related Posts

None found

Poprzedni artykułHiszpania: nielegalne uprawy borówki
Następny artykułKISSABEL dobrze przyjęte przez sektor i konsumentów

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.