Melinda. Duży spadek produkcji jabłek

W tym roku konsorcjum Melinda będzie mieć produkcję jabłek na poziome niższym niż zwykle. Przewidywana jest ona na zaledwie 35 proc., co jest efektem wiosennych przymrozków. Najbardziej w tym roku ucierpiały odmiany Golden Delicious i Szara Reneta.
W mniejszym stopniu zredukowane są w tym roku plony odmian Stark, Fuji i Gala – informuje Federico Barbi, dyrektor handlowy Melinda.
 
Konsorcjum stara się jak najbardziej wydłużyć sezon sprzedaży jabłek z ubiegłego roku. 
Zatem zamiast kończyć sprzedaż owoców z 2016 r. pod koniec września 2017, planowane jest wydłużenie okresu handlu do drugiej dekady listopada. Na razie udało się skutecznie spowolnić sprzedaż jabłek przez podniesienie ich cen.
 
Źródło: Freshplaza.it

RS

Related Posts

None found

Poprzedni artykułWzrost udziałów rynkowych Kuboty
Następny artykułAgro Akademia pod Kotlinem

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.