V jubileuszowa edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności odbędzie się 6 listopada w Warszawie. Tematem przewodnim w tym roku będzie jakość i bezpieczeństwo żywności.
Tradycyjnie już Kongres organizowany jest przez biuro CEE International Food Standard – IFS przy pomocy i współpracy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i CSCMP Poland.
W Kongresie rokrocznie uczestniczą producenci surowców dla przemysłu przetwórczego, przetwórcy, banki, handlowcy (firmy handlowe, eksporterzy, sieci handlowe, dystrybutorzy), firmy logistyczne, przedstawiciele służb nadzoru rynku, jednostki certyfikujące, firmy ubezpieczeniowe, przedstawiciele nauki.
– Program Kongresu odzwierciedla potrzebę integralnego podejścia do bezpieczeństwa żywności, czyli wskazującego na ścisłe, nierozerwalne powiązanie wszystkich etapów i uwarunkowań łańcuchów technologicznych, logistycznych i funkcjonalnych. Zgranie tych elementów, właściwy nadzór nad żywnością oraz dochowanie wierności tradycjom i kulturze produktów żywnościowych kreuje jej jakość – informują organizatorzy.
Poza wykładami sesji plenarnej uczestnicy wydarzenia będą mogli wziąć udział w sesjach tematycznych, poświęconych produkcji pierwotnej, opakowaniom, logistyce czy dietetyce. W ramach wydarzeń towarzyszących Kongresowi w Foyer Centrum Konferencyjnego odbędzie się wystawa innowacyjnych technologii, produktów, opakowań i rozwiązań logistycznych.
Kongres odbędzie się w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie. Więcej informacji, program, warunki uczestnictwa i rejestracja na stronie: www.foodcongress.org.
Źródło: materiały organizatora