Ukraińscy konsumenci preferują jabłka i cytrusy

Jak informuje Fruit Inform, winogrona zajmują obecnie szóste miejsce wśród owoców najchętniej spożywanych przez Ukraińców. Średnioroczne ich spożycie szacowane jest na około 60,0 - 65,0 tys. ton i z roku na rok wzrasta. 
Dla porównania zajmujące pierwsze miejsce jabłko spożywane jest na Ukrainie w ilości około 450,0 tys. ton rocznie. Na drugim miejscu pod względem popularności wśród ukraińskich konsumentów znajdują się owoce cytrusowe ze średniorocznym spożyciem około 420,0-430,0 tys. ton. Za jabłkami i cytrusami na poziomie około 230,0 tys. ton rocznie znalazły się banany.
 
Za: FAMMU/FAPA

Related Posts

None found

Poprzedni artykułTowarowe i wdrożeniowe odmiany agrestu
Następny artykułMrożonki owocowo-warzywne coraz bardziej popularne

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.