Polskie Smaki 2013

Na Praskiej Giełdzie Spożywczej przyznano statuetki Polski Smak dla wyrobów regionalnych. Jury wybrało pięciu zwycięzców – których produkty wyróżniają wyjątkowy smak, starannie dobrane składniki i tradycyjne receptury.
Do konkursu zgłoszono 44 produkty. Piątka laureatów to:
– Kiełbasa Lisiecka (Zakład Masarski s.c. Stanisław Mądry, Danuta Jeruzalska, Andrzej Mądry)
– Twaróg Półtłusty (OSM Głuchów)
– Tłoczony Sok Jabłko – Malina (Tłocznia Soków Owocowych „Vero- Dariusz Kuna”)
– Szynka z Domowego Wyrobu (PPHU Zakład Przetwórstwa Mięsnego Paszak Grzegorz)
– Ciasto Drożdżowe Maślane (Consonni Bartelak)
Za:portalspozywczy.pl
pg 

Related Posts

None found

Poprzedni artykułW grudniu rolnicy dostaną 1,4 mld zł płatności bezpośrednich
Następny artykułKrytycznie o zapisach dyrektywy tytoniowej UE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.