W ramach obchodów Święta Niepodległości KOWR promował polską żywność w trakcie przyjęć organizowanych przez polskie placówki dyplomatyczne w Wietnamie oraz na Białorusi. Polskie przysmaki uświetniły również obchody zorganizowane przez ambasady RP w Grecji i Izraelu.
W trakcie przyjęć narodowych w Mińsku na Białorusi oraz w Hanoi i Ho Chi Minh w Wietnamie, w których uczestniczyli przedstawiciele elit politycznych, gospodarczych, naukowych i artystycznych tych krajów, KOWR zorganizował stoiska promujące polską żywność oraz polskie tradycje kulinarne.
W Atenach uczestnicy 36. maratonu oraz goście odwiedzający wystawy poświęcone 100-leciu niepodległości mogli spróbować polskich jabłek oraz krówek.
Uczestnicy uroczystości Święta Niepodległości odbywających się w Tel-Awiwie mieli z kolei okazję poznać smak polskich alkoholi, wędlin, jabłek i soków oraz słodyczy.
– Tradycyjne polskie potrawy i specjały cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród uczestników wszystkich wydarzeń, a promocja polskiej żywności stała się cennym wkładem w obchody historycznej rocznicy 100-lecia niepodległości – podsumowuje KOWR.
Źródło: KOWR