Polscy producenci na Sial China 2017

17 maja rozpoczęła się w Szanghaju jedna z największych imprez wystawienniczych skierowanych do branży spożywczej w Azji – Sial China 2017.

Organizowane przez ARR polskie stoisko narodowe zajmuje powierzchnię ponad 270 m.kw.;  swoją ofertę prezentuje tam blisko 30 polskich przedsiębiorców.

Już od pierwszego dnia targów polski sektor cieszy się ogromnym zainteresowaniem mediów, przedsiębiorców chińskich zainteresowanych współpracą z polskimi partnerami, a także indywidualnych zwiedzających rozsmakowanych w naszych specjałach. Jedną z atrakcji wyróżniających polskie stoisko są pokazy kulinarne połączone z degustacją potraw przygotowanych przez naszych kucharzy.

W ramach misji gospodarczej towarzyszącej targom Sial China 2017 polscy przedsiębiorcy uczestniczyli 16 maja w seminarium nt. specyfiki chińskiego rynku (ochrona znaków towarowych w Chinach, kanały sprzedażowe, logistyka) oraz w spotkaniach B2B z przedstawicielami sieci handlowych oraz dystrybutorami. Mieli także okazję do zapoznania się z ofertą głównych sieci handlowych podczas tzw. store-check.

Targi Sial China potrwają do 19 maja.

Źródło: ARR

Related Posts

None found

Poprzedni artykułRząd zatwierdził polskie priorytety dot. wspólnej polityki rolnej po 2020 r.
Następny artykułUprawa agrestu może się opłacać. 8 euro za pierwsze owoce

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.