Opakowania żywności – zagrożeniem dla zdrowia? Fakty i mity

I międzynarodowa konferencja naukowa pod tym tytułem odbędzie się 15 listopada w Hotelu Radisson Blu Sobieski w Warszawie.
Związki endokrynnie czynne obecne w opakowaniach żywności mogą działać toksycznie na układ hormonalny człowieka. Sprawne funkcjonowanie tego układu warunkuje prawidłową równowagę metaboliczną oraz nie dopuszcza do zaburzeń czynności innych narządów organizmu.
 
Podczas konferencji poruszone zostaną kwestie dotyczące, między innymi, opakowań żywności jako źródła związków endokrynnie czynnych, zaburzeń metabolicznych wywołanych dysregulacją gospodarki hormonalnej, podstaw priorytetyzacji zagrożeń substancjami endokrynnie czynnymi w otoczeniu człowieka.
 
Na zakończenie konferencji odbędzie się debata na temat: „Opakowania żywności zagrożeniem dla zdrowia?” podsumowującą poszczególne sesje tematyczne.

Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają nauczycieli akademickich, doktorantów, organizacje pozarządowe, konsumenckie i pacjenckie, przedstawicieli parlamentu, media, a także organizacje branżowe.
 
Za: zdrowe-opakowania.pl
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułSrebrny jubileusz Towarzystwa Rozwoju Sadów Karłowych
Następny artykułMinisterstwo liczy na… większe zainteresowanie rekompensatami

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.