Nowy produkt o chronionej nazwie

7 października br. ukazało się rozporządzenie nr 2015/1865 wpisujące na unijną listę produktów o chronionych nazwach Chronione Oznaczenie Geograficzne - „Cipolla bianca di Margherita”. 
 
Jest to produkt świeży, którego cebule są białe, delikatne i o wysokiej zawartości cukru. Obszar uprawy cebuli „Cipolla bianca di Margherita” znajduje się w pasie wybrzeża adriatyckiego, który obejmuje obszar gmin Margherita di Savoia, Zapponeta oraz Manfredonia. 
 
za: FAMMU/FAPA

Related Posts

None found

Poprzedni artykułPozaunijny handel owocami i warzywami
Następny artykułŚwiatowa produkcja wina większa o 2 proc.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.