Tradycja i nowoczesność (cz. I) – Anita Łukawska
Zdaniem zagranicznych specjalistów – Monika Strużyk
Podkładki dla śliwy – Dr inż. Mirosław Sitarek
Jabłka i gruszki z Ferrary – Dorota Łabanowska-Bury
W belgijskim instytucie badawczym – Anita Łukawska
Nie tylko pomidory – Dorota Łabanowska-Bury
Cięcie i formowanie gruszy – Piotr Gościło
Zaraza ogniowa w nowym świetle – Katarzyna Kupczak
Z pokazów cięcia – Piotr Gościło
Usprawnić cięcie – Dorota Łabanowska-Bury
Nowe technologie ochrony roślin (cz. I). Rozpylacze a jakość i bezpieczeństwo zabiegów – Dr inż. Grzegorz Doruchowski
Nowości prawne w technice opryskiwania – Joanna Klepacz-Baniak, Anna Wilczyńska
Nawożenie doglebowe (cz. II) – Marcin Oleszczak
O nawożeniu – Anita Łukawska
Rozszerzenie rejestracji – Monika Strużyk
Próchnica w sadzie – Marcin Oleszczak
Nowoczesna linia – nowoczesne produkty – Katarzyna Kupczak
Autorskie programy ochrony i nawożenia (cz. I) – Anita Łukawska, Dorota Łabanowska-Bury
Nawozowo na MTAS (cz. I) – Monika Strużyk, Dorota Łabanowska-Bury
W świecie biostymulatorów (cz. I) – Joanna Klepacz-Baniak
Preparaty olejowe do zwalczania szkodników – Dr Alicja Maciesiak
O ochronie – Anita Łukawska
Bezpieczeństwo pszczół – Joanna Klepacz-Baniak
Połączone siły na Sądecczyźnie – Dorota Łabanowska-Bury
O rynku owoców… – Anita Łukawska
Możliwość reklamacji materiału szkółkarskiego – Dr inż. Magdalena Kapłan
Fundusz Promocji Owoców i Warzyw zmienia rynek – Ryszard Ciźla