Jak podają organizatorzy, kongres gościć będzie przedstawicieli producentów surowców dla przemysłu przetwórczego, przetwórców, banki, handlowców (firmy handlowe, eksporterów, sieci handlowe, dystrybutorów), firmy logistyczne, przedstawicieli służb nadzoru rynku, jednostki certyfikujące, konsultantów, firmy ubezpieczeniowe, przedstawicieli nauki.
Program spotkania podzielony jest na dwie sesje: „Innowacje w produkcji, logistyce i w łańcuchu dostaw źródłem sukcesu w biznesie” oraz „Jakość i bezpieczeństwo w produkcji pierwotnej”. W ramach tej drugiej grupy tematów odbedzie się m.in. panel dyskusyjny „Jak wyprodukować świeże owoce i warzywa spełniające wymogi odbiorców na rynkach światowych”. Kongresowi towarzyszą warsztaty „Strategia promocji polskiej żywności”.
Organizatorem wydarzenia jest IFS Office Central & Eastern Europe, współorganizatorami SGGW, Biuro Promocji Jakości oraz organizacja logistyczna CSCMP Poland.
Ogrodinfo oraz wydawnictwa Plantpressu są partnerami medialnymi spotkania.
mp