IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności

Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN; fot. mat.organizatorów
W środę 11 października w Warszawie w Centrum Konferencyjnym POLIN odbędzie się Kongres Bezpieczeństwa Żywności. Wykłady i warsztaty poświęcone bedą takim tematom jak: bezpieczeństwo żywności, nowe technologie, dostęp do rynku, globalna logistyka, zależności i współpraca między wielonarodowymi i małymi producentami, standardy produkcji i wymagania rynku, zrównoważony rozwój.

Jak podają organizatorzy, kongres gościć będzie przedstawicieli producentów surowców dla przemysłu przetwórczego, przetwórców, banki, handlowców (firmy handlowe, eksporterów, sieci handlowe, dystrybutorów), firmy logistyczne, przedstawicieli służb nadzoru rynku, jednostki certyfikujące, konsultantów, firmy ubezpieczeniowe, przedstawicieli nauki.

Program spotkania podzielony jest na dwie sesje: „Innowacje w produkcji, logistyce i w łańcuchu dostaw źródłem sukcesu w biznesie” oraz „Jakość i bezpieczeństwo w produkcji pierwotnej”. W ramach tej drugiej grupy tematów odbedzie się m.in. panel dyskusyjny „Jak wyprodukować świeże owoce i warzywa spełniające wymogi odbiorców na rynkach światowych”. Kongresowi towarzyszą warsztaty „Strategia promocji polskiej żywności”.

Organizatorem wydarzenia jest IFS Office Central & Eastern Europe, współorganizatorami SGGW, Biuro Promocji Jakości oraz organizacja logistyczna CSCMP Poland.

Ogrodinfo oraz wydawnictwa Plantpressu są partnerami medialnymi spotkania.

mp
 

Related Posts

None found

Poprzedni artykułDrogie jabłka na południu Niemiec; najniższe zbiory od zjednoczenia
Następny artykułOgraniczenie importu sadzonek truskawek z Włoch do Rosji

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.