Bułgarskie smaki w Polsce

Już w niedługim czasie na polskim, a także rumuńskim i niemieckim rynku będą promowane tradycyjne bułgarskie produkty, takie jak kompoty z brzoskwiń, sos z pieczonej papryki i smażonych pomidorów z ziołami (liutenica)), „różane” marmolady i dżemy.

Kampania promocyjna realizowana przez bułgarski Związek Przetwórców Owoców i Warzyw będzie trwała 3 lata i pochłonie prawie 3 mln euro (50% budżetu współfinansuje KE). Tradycyjne produkty bułgarskiej kuchni będą promowane w spotach telewizyjnych. Reklamy pojawią się także w autobusach miejskich w Warszawie, Berlinie, Kolonii, Monachium, Bukareszcie, a degustacje produktów będą odbywać się w dużych sieciach handlowych czy restauracjach, a nawet szkołach o profilu gastronomicznym. Wydane zostaną także materiały promocyjne w postaci broszur, których celem będzie zapoznanie z tradycjami kulinarnymi Bułgarii.

Za: balcans.com
JK-B

Related Posts

None found

Poprzedni artykułLubelska Elizówka urosła
Następny artykułZima lubi zaskakiwać nie tylko drogowców

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.