Cena: 14 zł
Między innymi w numerze:
- Nawozy zielone dlaczego warto je stosować?
- Ekologiczny czosnek z in vitro
- Dlaczego zaraza ziemniaka nie odpuszcza?
OD REDAKTORA
- Niełatwy handel świeżymi warzywami
RUBRYKI
- Czytelnicy pytają
- Ogrodniczy kurier
- Rynkowe trendy
EKONOMIKA
- Rynek cebuli
TEMAT NUMERU
- Systemiczna odporność nabyta – szansą na ograniczenie pestycydów
- Sygnalizacja wsparciem w ochronie roślin
UPRAWA
- Nawozy zielone dlaczego warto je stosować?
- Wymagające warzywa korzeniowe
- Szparagowy biznes w Żukowie
- Jak uchronić por przed chorobami i szkodnikami?
- Podłoże po uprawie grzybów w ogrodnictwie
- Cebulowy Ociąż
- Ekologiczny czosnek z in vitro
EKOLOGIA
- Ekologiczny czosnek z in vitro
ODMIANY
- Na bieżąco z doświadczeń w Instytucie: o odmianach
OCHRONA
- Choroby kapustnych w pełnej wegetacji
- Bez mankozebu
- Wirus ToBRFV kolejne wykryte przypadki
- Ochrona biologiczna w uprawie papryki
- Doświadczenia warzywnicze w Bedlnie
- Mikroorganizmy jako narzędzia produkcji warzywniczej
MECHANIZACJA
- Wsparcie w mechanicznym zwalczaniu chwastów
- Kombajnowy zbiór buraka ćwikłowego
- Własna stacja paliwowa
ZE ŚWIATA MASZYN
PRZECHOWALNICTWO
- Cebula do długiego przechowywania
ZIEMNIAKI JADALNE
- Rynek
- Dlaczego zaraza ziemniaka nie odpuszcza?
- Stonkę ziemniaczaną trzeba zwalczać
- Nowości dla branży ziemniaczanej