Warzywa

Cena: 10.00 zł
W numerze m.in.: kapuściane główki na sklepowe półki; nowości w herbicydach zarejestrowanych do warzyw; zawirusowane sadzeniaki słabo plonują

OD REDAKTORA
Nawozy drożeją, pomimo że zużyto ich mniej

RUBRYKI
Ogrodniczy kurier

Rynkowe trendy

Czytelnicy pytają

EKONOMIKA
Rok 2016 międzynarodowym rokiem bobowatych

Na rampie skupowej w sezonie 2015

TEMAT NUMERU
Jest kapusta na kapuście na „świeży rynek”

Kapuściane główki na sklepowe półki

UPRAWA
Rola potasu i magnezu

Wytyczne zakładania szparagarni

Od konstrukcji po folię

Poprawne dokarmianie rozsady kapust

Paprykowa wiedza przed sezonem

Warzywny biznes

Z ofertą warzyw na nowy sezon

Produkcja z dymki dla cebulowych adeptów

Optymalne warunki do wzrostu kapusty

Moda na szalotkę

Mała przetwórnia w Charsznicy

Przed siewem cebuli

Warzywa do przetwórstwa i przechowywania w świetle rynkowych trendów

EKOLOGIA
Innowacje w ekogospodarstwach

ODMIANY
Ze spotkania z dystrybutorami

Cebule z amerykańskim rodowodem

Odmianowe nowości

Które odmiany kalafiorów i brokułów do mrożenia?

Marchew świeżorynkowej jakości

Polowe pomidory najlepsze na przetwory

Selery na nać

OCHRONA
Nowości w herbicydach zarejestrowanych do warzyw

MECHANIZACJA
Szeroka oferta dla producentów warzyw

Ze świata maszyn

PRZECHOWALNICTWO
Opakowania do warzyw się zmieniają

ZIEMNIAKI JADALNE
Rynek

Agrotechnica 2015

Ziemniaczana oferta w Henrykowie

Wysoka temperatura i susza wpływają na długość spoczynku bulw ziemniaka

Zawirusowane sadzeniaki słabo plonują

Uprawa ziemniaka na najwcześniejszy zbiór

Poprzedni artykułTruskawka, malina, jagody
Następny artykułHasło Ogrodnicze