Cena: 14 zł
W numerze m.in.:
- Dotacje na nawadnianie
- Wymagający szparagowy biznes
- Dbałość o glebę
- Substraty do produkcji ekologicznej warzyw
- Specyfika nawożenia ziemniaka
OD REDAKTORA
- O marcu 2020 chcieliśmy napisać inaczej
RUBRYK
- Ogrodniczy kurier
- Rynkowe trendy
- Czytelnicy pytają
EKONOMIKA
- Debata pomidorowa
- Tendencje w krajowym przetwórstwie warzyw
TEMAT NUMERU
- Marchwiowe nowości i standardy na świeży rynek
- Marchwiowa kolekcja
- Marchew w roli głównej
UPRAWA
- Agrotechnika w uprawie pora
- Produkcja warzyw na dużą skalę
- Nowoczesne nawozy azotowe
- Kwidzyńskie Dni Warzyw Polowych
- W produkcji ogórka ważny jest start
- Kapustne bez tajemnic
- Stymulują wzrost i ograniczają stres
EKOLOGIA
- Angielskie ekofarmy
ODMIANY
- Fasolowe standardy do przetwórstwa
- Odmiany na trudne warunki
OCHRONA
- Monitoring szkodników to podstawa
- Zgnilizna twardzikowa – co atakuje?
- Drutowce – szkodniki warzyw
- Po co adiuwant?
MECHANIZACJA
- Maszyny do mycia, sortowania i pakowania warzyw
- Regulacje w siewnikach punktowych
ZE ŚWIATA MASZYN
PRZECHOWALNICTWO
- Sposoby przechowywania cebuli
ZIEMNIAKI JADALNE
- Rynek
- Sadzenie i od razu obredlanie
- Sposoby na poprawę kondycji gleby
- 60. Sesja Naukowa
- Nie lekceważ rizoktonii