Warzywa 3/2019

Warzywa 3/2019
Cena: 12 zł

 
W numerze m.in.:

  • Zapomniana pietruszka korzeniowa robi karierę
  • Oferta dla przemysłu przetwórczego
  • Zmiany w asortymencie herbicydów
  • Nowości do ochrony ziemniaków

SPIS TREŚCI

OD REDAKTORA

  • Sezon uprawowy wystartował

RUBRYKI

  • Ogrodniczy kurier
  • Rynkowe trendy
  • Czytelnicy pytają

EKONOMIKA

  • Kolejny krok w przyszłość
  • Zapomniana pietruszka korzeniowa robi karierę

TEMAT NUMERU

  • Wapnowanie gleb
  • Nowoczesne nawozy wapniowe

UPRAWA

  • Konferencja kapuściana w Charsznicy
  • Międzynarodowa konferencja cebulowa
  • Oferta dla przemysłu przetwórczego
  • Wskazówki z Dnia Polowego w Dwikozach
  • Kalafiory w Młodzieszynie
  • Targi Rolne pod Łęczycą
  • Akademia w nowej odsłonie
  • Ogórki gruntowe w nowoczesnej technologii
  • Marchew od A do Z
  • Warzywnicze trio w roli głównej
  • Warzywnicze Walentynki
  • W brokułowo–kalafiorowym zagłębiu
  • Kapusta (i ogórek) nie tylko do kiszenia
  • Brokuły i kalafiory na jesień

EKOLOGIA

  • Odmiany do ekologii na wczesny zbiór

ODMIANY

  • Cebule XXL

OCHRONA

  • Adiuwanty od 50 lat w polskiej ochronie roślin
  • Choroby grochu
  • Zwalczanie szkodników na kapustnych wiosną
  • Nowości w herbicydach w cebuli
  • Zmiany w asortymencie herbicydów

MECHANIZACJA

  • Agregaty do uprawy przedsiewnej

ZE ŚWIATA MASZYN

PRZECHOWALNICTWO

  • Kapusta do kiszenia i długiego przechowywania
  • Zanim burak trafi do przechowalni
  • Przechowywanie korzeniowych

ZIEMNIAKI JADALNE

  • Rynek
  • Dobry początek w ochronie ziemniaków
  • Nowości do ochrony ziemniaków
  • Sprostać wymaganiom odbiorcy
  • Sesja Naukowa w Poznaniu

Poprzedni artykułMiesięcznik Praktycznego Sadownictwa – Sad 3/2019
Następny artykułSzkółkarstwo 2/2019