Warzywa

Cena: 10.00 zł
W numerze m.in.: azot w uprawie cebuli, odmiany sałaty masłowej, monitoring śmietki kapuścianej, zapotrzebowanie truskawek na wodę.

Od redaktora

Dramat pogodowy

Rubryki

Ogrodniczy kurier

Rynkowe trendy

Czytelnicy pytają

Ekonomika

Koszty analizy roślin

Temat numeru

Nawadnianie po kropelce

Deszczownie dla małych i średnich gospodarstw

Uprawa

Azot w uprawie cebuli – ile i kiedy?

Uprawa cebuli po holendersku

O aktywatorach i biostymulatorach w pomidorach

Przepis na kukurydzę cukrową

Dostarcz marchwi pod korzeń

Wskazówki na pierwszy etap uprawy papryki

Wapń fizjologicznie niezbędny

Dobre lokum dla pomidorów

TSW wykładowo

W Środzie o środkach produkcji

Ekologia

BioFach – święto żywności ekologicznej

Odmiany

Z oferty odmian sałaty masłowej

Fasoli do woli

Kapusty do kwaszenia na ponad 100 ton

Ochrona

Monitoring śmietki kapuścianej – szkodnika warzyw z rodziny kapustowatych

Fazy wzrostu grochu w skali BBCH

Na chwasty w marchwi

Problem czarnej nóżki i raka ziemniaka

Integrowana ochrona roślin standardem od 2014 r.

Ich larwy buszują w glebie

Mechanizacja

Agrotech 2013

Stabilizacja belki

Ze świata maszyn

Przechowalnictwo

Wyłuszczyć najlepsze skrzynki

Międzynarodowe trendy w pakowaniu i sprzedaży warzyw

Owoce miękkie

Rynek

Truskawkowe know-how

Zrównoważone stosowanie fumigantów

Maliny pod foliowymi daszkami

W lubuskiej winnicy

Zapylane plonują lepiej

Zapotrzebowanie truskawek na wodę

Poprzedni artykułSzkółkarstwo
Następny artykułHasło Ogrodnicze