AGROTECHNIKA
Pestkowe: agrotechnika i trendy odmianowe (cz. II) – Dorota Łabanowska-Bury
Warsztaty z nawadniania i fertygacji – Anita Łukawska
Sady i szkółki w Tyrolu Południowym – Piotr Gościło
95-lecie Wydziału Ogrodniczego i 200-lecie powstania Uczelni – Dorota Łabanowska-Bury
Rolnictwo zrównoważone – moda czy konieczność? – Monika Strużyk
Z obawami na przyszłość – Anita Łukawska
OCHRONA
Uszkadzają owoce czereśni – Dr hab. Barbara H. Łabanowska, prof. IO, Dr Małgorzata Tartanus, Mgr Wojciech Piotrowski
Efektywna ochrona. Drosophila suzukii − co dalej? – Dorota Łabanowska-Bury
Szkodniki sadów śliwowych – Prof. dr hab. Remigiusz W. Olszak
Stop dla nielegalnych środków ochrony roślin – Katarzyna Kupczak
Regulatory wzrostu – dodatkowe korzyści z ich stosowania – Sebastian Hauptmann
Adiuwanty w sadownictwie – Anita Łukawska
Adiuwanty dla herbicydów – Anita Łukawska
Piknik w sadzie – Anita Łukawska
Na Mazowszu – Dorota Łabanowska-Bury
Na Sandomierszczyźnie – Anita Łukawska
Z okazji 25-lecia – Monika Strużyk
Do wspomagania ochrony – Anita Łukawska
NAWOŻENIE
Po raz drugi – Dorota Łabanowska-Bury
Z wapniem w roli głównej – Marcin Oleszczak
Mieszanie nawozów ze środkami ochrony roślin – możliwości i ograniczenia – Grzegorz Cieśliński
Jak na drożdżach – Prof. dr hab. Lidia Sas-Paszt
MECHANIZACJA
Zamiast F-gazów – czyli być pro, ale poza kontrolą – Mgr inż. Grzegorz Mizera, Prof. dr hab. inż. Dariusz Butrymowicz, Prof. dr hab. Franciszek Adamicki, Mgr inż. Edward Piesik
Na tegorocznych targach (cz. III) – Anita Łukawska
EKONOMIA
Azjatycki rynek jabłek – Silvio Ermini
„Nie obiecuję, że będzie łatwo”… – Katarzyna Rosińska
Sektor ogrodniczy w aspekcie ekonomicznym – Anita Łukawska