
AGROTECHNIKA
Zalety i wady wybranych wczesnych odmian śliwy – Prof. dr hab. Zygmunt S. Grzyb
Wśród podlaskich lasów – Anita Łukawska
‘Asfari’, Blondy® czy Golden Fizz®? – Gerard Poldervaart
Przerzedzanie zawiązków jabłoni w badaniach i praktyce – Dr Iwona Szot
O produkcji brzoskwiń i moreli – Anita Łukawska
Innowacyjne technologie – Monika Strużyk
OCHRONA
Forma formie nierówna – Katarzyna Kupczak
Integrowana ochrona – nowe rozwiązania – Joanna Klepacz-Baniak
Po kwitnieniu – Dr Alicja Maciesiak
Szkodniki kory i drewna – Prof. dr hab. Remigiusz W. Olszak
Drosophila suzukii – szkodnik czereśni i wiśni – Dorota Łabanowska-Bury
Zaraza ogniowa – realna ochrona – Katarzyna Kupczak
O ochronie i nawożeniu – Anita Łukawska
Uszkodzenia herbicydowe drzew owocowych – Dr hab. Jerzy Lisek, prof. IO
Barometr bezpieczeństwa – Monika Strużyk
Inteligentna energia… – Monika Strużyk
Problemy rynku środków ochrony roślin – Joanna Klepacz-Baniak
Karmazynowe Crimson Snow® kontynuują ideę Kiku® – Dorota Łabanowska-Bury
NAWOŻENIE
Znaczenie nawożenia pozakorzeniowego – Dr hab. Paweł Wójcik, prof. IO
Wapń w podwójnej roli – Marcin Oleszczak
EKONOMIKA
Powierzchnia sadów jabłoniowych – Prof. dr hab. Eberhard Makosz
Konkurencja i zapasy – Dorota Łabanowska-Bury
W Złotym Sadzie – Anita Łukawska
Legalne zatrudnianie cudzoziemców – Małgorzata Kołacz
Do sortowania i pakowania – Dorota Łabanowska-Bury
Polskie, smaczne i… markowe – Katarzyna Rosińska
Z Mołdawii, Ukrainy i Serbii – Dorota Łabanowska-Bury
Z polskich jabłek – Monika Strużyk
Od najmłodszych lat – Anita Łukawska
Wysokiej jakości, zgodne z wymaganiami – Monika Strużyk
Opłacalność produkcji moreli i brzoskwiń – Anita Łukawska