
AGROTECHNIKA
Kryteria oceny owoców śliwy – Prof. dr hab. Zygmunt S. Grzyb
Dla producentów czereśni (cz. I) – Anita Łukawska
Produkcja owoców wysokiej jakości – Katarzyna Kupczak
Na Lubelszczyźnie – Anita Łukawska
Praktyczne rozwiązania – Dorota Łabanowska-Bury
MECHANIZACJA
Coraz częściej w gospodarstwach sadowniczych – Monika Strużyk
NAWOŻENIE
Po zbiorze owoców – Marcin Oleszczak
PRZECHOWYWANIE
Choroby fizjologiczne jabłek (cz. I) – Prof. dr hab. Kazimierz Tomala
Jakość, technologie,nowości (cz. II) – Dorota Łabanowska-Bury
OCHRONA
Ochrona jabłek i gruszek przed chorobami biotycznymi – Dr Hanna Bryk
Uzupełnienie zaleceń ochrony – Katarzyna Kupczak
EKONOMIA
Nieprzeznaczone do sprzedaży – Monika Strużyk
Dostępne cały rok – Dorota Łabanowska-Bury
W nowym terminie – Anita Łukawska
Szanse i zagrożenia – rynek jabłek (cz. II) – Katarzyna Rosińska
Współpraca z kupcem z sieci – Ewelina Słowińska
Sposób postrzegania jakości – Anita Łukawska
Objęte zakazem – Monika Strużyk
Prognozy, dane, szacunki… – Monika Strużyk
Wrażenia z kongresu Prognosfruit 2014 – Prof. dr hab. Eberhard Makosz
Czy będzie można reklamować cydr? – Katarzyna Rosińska
Europejskie jabłka dwukolorowe – Monika Strużyk
Programy promocyjne i/lub informacyjne – Monika Strużyk