Cena: 14 zł
W numerze między innymi o:
- Deser, eksport, przemysł…, czyli polska definicja jabłka
- Natura znów zwycięża…
- A może tu zacząć od wapniowania
Temat numeru
- Dr hab. Kazimierz Tomala odznaczony
- Deser, eksport, przemysł…, czyli polska definicja jabłka – Adam Paradowski
- O co chodzi z tym „przemysłem”? – Karol Pajewski
- O tym, że jednak można!
- Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym – Dr hab. Bożena Nosecka
- Skąd się biorą jabłka do przetwórstwa. Historia prawdziwa – Adam Paradowski
Ekonomia
- Przetwórstwo, ach przetwórstwo – Dr Paweł Kraciński
- Na obecnej sytuacji nie zyskuje (prawie) nikt – Karol Pajewski
Agrotechnika
- Natura znów zwycięża… – Dr Krzysztof P. Rutkowski
- Kontraktacja daje stabilizację – Justyna Dobosz
- Nie tylko jabłonie – Monika Korzeniowska
- Nowe odmiany czereśni (cz. II). Odmiany średnio wczesne – Mgr Agnieszka Głowacka
- Letnie Pokazy Czereśniowe (cz. I). Podsumowania i prognozy – Anita Łukawska
Nawożenie
- Związki bazy z nadbudową – Marcin Oleszczak
- A może tak zacząć od wapnowania? – Marcin Oleszczak
- Różny skład, różne działanie – Dr inż. Piotr Ochal
- Próchnica – podstawa żyzności gleby – Marcin Oleszczak
- Czy bakterie są potrzebne w sadzie? – Dr inż. Anna Ambroszczyk
- Regeneracja gleby – Monika Korzeniowska
Mechanizacja
- Jak przygotować się do sezonu? – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
- Sprawdzone i nowe rozwiązania (cz. II) – Dr. inż. Adam Strużyk
- Największy siłacz w gospodarstwie – Karol Pajewski