Co nas czeka
Szczęśliwy kupon… – Monika Strużyk
Produkcja ekologiczna – Mgr Łukasz Zaremba
Pomidory w dobrym świetle – Aleksandra Czerwińska-Nowak
„Żonglowanie” widmem światła – Dr hab. Jadwiga Treder, Tomasz Braczkowski
Szkło z efektem – Anna Wilczyńska, Joanna Klepacz-Baniak
Zaoszczędzić energię – Prof. dr hab. Sławomir Kurpaska
Odzysk ciepła traconego – Prof. dr hab. Kazimierz Rutkowski, dr hab. Jarosław Knaga
Ogniwa fotowoltaiczne – Dr inż. Ryszard Tytko
Straty ciepła w tunelach – Dr inż. Włodzimierz Krzesiński
Warzywnictwo
Pogodowych zmagań ciąg dalszy – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Malinowe ze smakiem – Aleksandra Czerwińska-Nowak
O tym się mówi: Sterowanie klimatem orężem na choroby grzybowe – Dr Tomasz Górniak
Kontrola wilgotności powietrza – Dr inż. Włodzimierz Krzesiński
Uprawa przedłużona na ” finiszu” – Marek Sowa
Pomidory z Całowania – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Dzień Otwartych Drzwi w Instytucie Ogrodnictwa – Aleksandra Andrzejewska
O sile pomidorów mięsistych w Łaszkowie – Joanna Klepacz-Baniak
Od 20 lat są ekspertami od rozsad – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Dzień otwarty ogórka szklarniowego – Anna Maciejuk
Samobieżny do zbioru warzyw liściowych – Rafał Szeleźniak
Ogórki partenokarpne w podkaliskiej szklarni – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Bezpieczeństwo na pierwszym miejscu – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Opakują paprykę – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Papryka do przetwórstwa tylko dla pasjonatów? – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Nicienie coraz groźniejsze w uprawie warzyw – Joanna Klepacz-Baniak
Uprawa zimująca z dymki bez potknięć – Maciej Jazic
Sprawnie zbiorą marchew – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Sadownictwo
Zbiory przekroczą 3 mln ton – Dorota Łabanowska-Bury
Największe wydarzenie branżowe – Anita Łukawska
Konsorcjum. Wyzwania i sukcesy – Rafał Szeleźniak
Bliżej techniki: Najlepsza pora na zabieg – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
Tutkarze w sadach – Mgr Wojciech Piotrowski, dr hab. Barbara H. Łabanowska (prof. IO)
Ochrona winorośli – Dr hab. Beata Meszka (prof. IO)
Wstępna ocena sezonu handlowego jabłek 2016/2017– Dr Grzegorz Klimek
Rynek i prawo
Rynek i okolice: Niespodzianki przykre i przyjemne – Dr Grzegorz Klimek
Podsumowanie miesiąca: Lipiec – Małgorzata Polańska
Ceny warzyw i owoców na rynkach: Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
Ceny warzyw i owoców na rynkach: Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński