Co nas czeka
Finał Jubileuszowej Loterii Plantpress – Małgorzata Polańska
Preferencje konsumentów jabłek… – Rafał Szeleźniak
25. oddział otwarty – Małgorzata Polańska
Lekcja pszczelarstwa – Joanna Klepacz-Baniak
Zgodnie z literą prawa – Monika Strużyk
PIORiN walczy z podróbkami – Joanna Klepacz-Baniak
Jak przechować warzywa? – Prof. dr hab. Franciszek Adamicki
Warunki przechowywania a jakość jabłek – Prof. dr hab. Kazimierz Tomala Mgr inż. Jarosław Anczewski
Nowoczesne technologie dla jabłek i gruszek – Dr Krzysztof P. Rutkowski
1-MCP w nowej formulacji – Dorota Łabanowska-Bury
Etylen: stop! – Dorota Łabanowska-Bury
Warzywnictwo
Jakość owoców – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Komputerowa kontrola przelewu – Dr inż. Włodzimierz Krzesiński
O tym się mówi: Niestabilna aura wymaga umiejętnego sterowania klimatem – Dr Tomasz Górbiak
Robot pielący do małych gospodarstw – Rafał Szeleźniak
Papryka i pomidory jak malowane – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Moc biologicznych środków – Aleksandra Andrzejewska
Poprawiają jakość – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Opakowanie – wartością dodaną produktu – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Nowe malinowe w Starych Marzach – Aleksandra Czerwińska-Nowak
W Winiarkach o ogórkach i nie tylko – Adela Maziarz
Czas na cebulę zimującą – Aleksandra Andrzejewska
Pozbierają ogórki w lot – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Konferencja warzywnicza – w Skalbmierzu – Joanna Klepacz-Baniak
POW 2017 – uzupełnienie (cz. III) – Katarzyna Kupczak
Sadownictwo
Nieurodzaj jest plusem – Dorota Łabanowska-Bury
20 milionów sztuk – Dorota Łabanowska-Bury
Zwiększyć bioróżnorodność w sadach – Dorota Łabanowska-Bury
Zwalczaj chwasty gorącą wodą – Dorota Łabanowska-Bury
Uprawa winorośli – Dr hab. Beata Meszka (prof. IO)
Bliżej techniki: Czy kombajn zbierze wszystko? – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
Wapń dla gleby i dla roślin – Marcin Oleszczak
Rynek i Prawo
Rynek i okolice: Etap prawdy – Dr Grzegorz Klimek
Podsumowanie miesiąca: Czerwiec – Małgorzata Polańska
Ceny warzyw i owoców na rynkach: Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
Ceny warzyw i owoców na rynkach Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński