Nasze sprawy
Co nas czeka
Znakowanie ekoproduktów – Dorota Łabanowska-Bury
Jakość, konkurencyjność i handel – Piotr Grel
Zapobieganie zatruciom pszczół w agrocenozach… – Joanna Klepacz-Baniak
Projektowanie nowoczesnej kotłowni – Daniel Czajczyński, Krzysztof Czajczyński
„Bezobsługowa” kotłownia – Piotr Szczodrowski
Zautomatyzowane ogrzewanie szklarni – Anna Maciejuk
Nowoczesne rozwiązania dla kotłowni z kotłami miałowymi – Anna Wilczyńska
Każdy kilogram ma znaczenie – Anna Maciejuk
Krajowe Święto Pomidora – Anna Maciejuk
Malinowe i ogórki pod Grudziądzem – Anna Maciejuk
W technologii NG 2.0 – Anna Wilczyńska
Wielkoowocowa nowość – Anna Maciejuk
Dzień sałaty i rzodkiewki… – Anna Maciejuk
Co gryzie paprykę? – Dr Maria Rogowska
Nowe technologie w paprykowych tunelach – Aleksandra Czerwińska-Nowak
Problemy z wybarwianiem pomidorów – Dr hab. Barbara Dyki, prof. IO, doc. dr hab. Jan Borkowski
Pomidory dobrej jakości – Piotr Borczyński
Warsztaty w Boguchwale – Anna Wilczyńska
Prezentacja ogórków partenokarpnych w Kobylnikach – Anna Wilczyńska
Wziąć przykład z innych – Dorota Łabanowska-Bury
SmartFreshTM na gruszkach? Tak! – Arna Vliegen-Verschure
Jabłka do Chin – tegoroczna ochrona – Katarzyna Kupczak
Prognosfruit 2016 – Monika Strużyk
Zbiory wg GUS – Dorota Łabanowska-Bury
Jabłka Opal® na susz, sok i jako deserowe – Dorota Łabanowska-Bury
Bliżej techniki: Zbiór owoców konsumpcyjnych kombajnem? – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
Trafić w termin – Tomasz Sikora
Zabezpieczyć przed zbiorem – Dorota Łabanowska-Bury
Rynek i okolice: Sad i teoria względności – Dr Grzegorz Klimek
Podsumowanie miesiąca: sierpień – Małgorzata Polańska
Ceny warzyw i owoców na rynkach Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
Ceny warzyw i owoców na rynkach Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński