
Nasze sprawy
Co nas czeka
Prozdrowotne właściwości warzyw, owoców i soków – Joanna Klepacz-Baniak
Białko przeciwko wirusowym i bakteryjnym chorobom roślin – Katarzyna Kupczak
Zamiast F-gazów – czyli być pro, ale poza kontrolą – Mgr inż. Grzegorz Mizera, Prof. dr hab. inż. Dariusz Butrymowicz, Prof. dr hab. Franciszek Adamicki, Mgr inż. Edward Piesik
Komposty w walce z chorobami warzyw, ale nie tylko – Dr Beata Kowalska
Ciągnikowe manewry – Anna Wilczyńska
Zmiany klimatu i ich wpływ na uprawy – Anita Łukawska
Organiczne – Dr hab. Lidia Sas-Paszt, prof. IO
Nawozy z zasobów oceanu – Dorota Łabanowska-Bury
Sukces ekstraktów z alg – Joanna Klepacz-Baniak
Mało znany, lecz coraz ważniejszy – Dr Jacek Filipczak
Aminokwasy – Joanna Klepacz-Baniak
Znaczenie kwasów humusowych – Dr inż. Anna Magdalena Ambroszczyk
Stymulująco – Anita Łukawska
Oblicze fosforynów – Mgr inż. Karolina Felczak
Biostymulatory w praktyce – Anna Maciejuk
Powtórka z nawadniania – Anna Maciejuk
Strategia nawadniania… – Anna Wilczyńska
Stop szarej pleśni i czarnej zgniliźnie – Anna Maciejuk
Pożyteczne vs. szkodniki – Dr Michał Pniak
Jak zapewnić wysoką efektywność ochrony biologicznej? – Anna Maciejuk
Maty z węgla brunatnego – Dr Jacek Dyśko
Do pielęgnacji i ochrony – Anna Wilczyńska
Nowosądecka specjalizacja – Anna Wilczyńska
Jak uniknąć błędów w produkcji – Anna Wilczyńska
Co warto wiedzieć o nawożeniu – Anna Maciejuk
Papryka – początek owocowania – Anna Maciejuk
Jubileusz pod Berlinem – Anna Maciejuk
Problemy jakościowe w skupie warzyw – Anna Wilczyńska
Agro Akademia Warzywnicza – Anna Wilczyńska
O nawożeniu i ochronie w Rytrze – Anna Wilczyńska
Zrównoważona ochrona marchwi – Anna Maciejuk
„Zapasowe” ilości – Dorota Łabanowska-Bury
Wyprzedzić wroga – Dr hab. Barbara H. Łabanowska, prof. IO, Mgr Wojciech Piotrowski
Wczesne brzoskwinie – pestka nie pęka! – Dr inż. Mirosław Sitarek
Największe zagrożenie pestkowych – Gerard Poldervaart
Ogrzewanie sadu – Dorota Łabanowska-Bury
Kompleksowo o nawożeniu – Dorota Łabanowska-Bury
Sadzić modne czy… ? – Dorota Łabanowska-Bury
Zapobiegać! Czemu? – Katarzyna Kupczak
Toczyk gruszowiaczek… – Mgr Tomasz Gasparski
Podskórniki, pordzewiacze… – Dr Małgorzata Sekrecka
Nowe środki do programów ochrony – Katarzyna Kupczak
Bliżej techniki: O dawce cieczy raz jeszcze – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
Duże zabawki – Dorota Łabanowska-Bury
Przerzedzanie: kiedy i czym? – Dorota Łabanowska-Bury
Z przedsezonowych spotkań – Dorota Łabanowska-Bury
Trudne czasy… – Katarzyna Rosińska
O przyjazne otoczenie dla grup… – Katarzyna Rosińska
Sady intensywne – nowe rozdanie (cz. II) Owocowanie kwater 5-letnich – Dr Grzegorz Klimek
Rynek i okolice: Czerwona kontrolka – Dr Grzegorz Klimek
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy,Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński