
Nasze sprawy
Strategia rozwoju i produkty – Dorota Łabanowska-Bury
Tadeusz Pudelski
Drapieżcy i pasożyty – Prof. dr hab. Remigiusz W. Olszak
Ochrona a bezpieczeństwo organizmów pożytecznych – Anita Łukawska
Wszystko o zapylaczach – Joanna Klepacz-Baniak
Praca zapylaczy – Joanna Klepacz-Baniak
Asortyment trzmieli – Joanna Klepacz-Baniak
Murarka ogrodowa – Joanna Klepacz-Baniak
Wypis z ewidencji działalności gospodarczej – Katarzyna Rosińska
Raz na wozie, raz pod wozem – Jolanta Szaciłło
Elementy umowy kontraktacji – Rafał Pliszka, Małgorzata Pyrcak
Mniej dla grup – Witold Boguta
Ceny skupu owoców i warzyw na eksport w IV kwartale 2011 roku – Mgr inż. Irena Strojewska
Odbiór odpadów w 2013 r. – Katarzyna Rosińska
Lepiej już było? – Dr Grzegorz Klimek
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
Kontrola NIK – Katarzyna Rosińska
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania,Holandia,Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński
Kwiecień plecień… – Dorota Łabanowska-Bury
Przymrozki – przyczyna i ochrona – Prof. dr hab. Waldemar Treder
Projekt PROZA – Prof. dr hab. Waldemar Treder
Rodzaje osłon dla truskawek – Dr Paweł Michalski
Drosophila suzukii – czy zagrożenie dla Polski – Dr hab. Barbara H. Łabanowska, prof. IO
Sterowanie dojrzewaniem malin – Dr inż. Mariusz Lewandowsk, Prof. dr hab. Edward Żurawicz
Szkodniki plantacji borówki – Dr hab. Barbara H. Łabanowska, prof. IO
W służbie ochrony – Joanna Klepacz-Baniak
Różne formy gruszy – Monika Strużyk
Bliżej techniki: Sekatory pneumatyczne, elektryczne czy ręczne? – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
Venturia inaequalis – odporność na fungicydy – Mgr Agata Broniarek-Niemiec, Dr Beata Meszka, Dr hab. Anna Bielenin, prof. IO
„Aspekty uprawy roślin sadowniczych”… – Barbara Błaszczyńska
Wymagania pokarmowe a potrzeby nawozowe – Dr hab. Iwona Domagała-Świątkiewicz
W Programie Ochrony Roślin Sadowniczych – zmian ciąg dalszy – Katarzyna Kupczak
W Kraśniku o jagodowych – Dorota Łabanowska-Bury
Groźne nasionnice – Dr Alicja Maciesiak
Cel: hodowla, promocja, zbyt – Aj!Apple – Dorota Łabanowska-Bury
Wapń – kiedy i czym? – Marcin Oleszczak
Jubileusz w Limanowej – Anita Łukawska, Piotr Grel
Dla sadowników w Skowronkach – Dorota Łabanowska-Bury
Technika w ochronie roślin sadowniczych – Mgr Małgorzata Kołacz
Okiem doradcy – Anita Łukawska
Młode pokolenie – Anna Maciejuk
Nowe technologie – Anna Maciejuk
Obniżenie zużycia energii pod osłonami (cz. I) – Prof. dr hab. Sławomir Kurpaska
Zapylanie papryki przez trzmiele – Katarzyna Ziółkowska
Zrównoważona produkcja i innowacje – Tomasz Kodłubański
Dzień Ogórka w Dąbrowie – Joanna Klepacz-Baniak
Nowe – zeocyd i herbicyd do ochrony warzyw – Katarzyna Kupczak
Dezynfekcja w gospodarstwach szklarniowych – Katarzyna Rosińska
Zbiór i konfekcjonowanie szparagów – Dorota Łabanowska-Bury
Jakość surowca do przetwórstwa – Aleksandra Andrzejewska
Czernienie korzeni marchwi – Dr Małgorzata Kepler
Jak chronić czosnek przed chwastami? – Prof. dr hab. Adam Dobrzański
Wpływ nawożenia krzemem na warzywa – Prof. dr hab. Jan Borkowski, Dr hab. Barbara Dyki
Warzywa w przemyśle przetwórczym – Marcin Bartczak
Warzywnicze spotkanie w Ociążu – Aleksandra Andrzejewska
Nie przyciągają rodzimych producentów – Ilona Sprzączka
Francuskie przedwiośnie (cz. I) – Wernek Oschek
Modne fiolet i róż – Katarzyna Rosińska
Aglaonema – oryginalna roślina doniczkowa (cz. II) – Prof. dr hab. Mieczysław Czekalski
Tulipany królowały w Wilanowie – Katarzyna Rosińska
Wzmożone kontrole produkcji „rabatówki” – Ilona Sprzączka
Euro 2012 oczami mistrzów florystyki – Dr Piotr Salachna
Tendencje na rynku roślin ozdobnych w Polsce (cz. I). Produkcja – Prof. dr hab. Lilianna Jabłońska, Dr inż. Dawid Olewnicki
W gąszczu nowości – Ilona Sprzączka
Ceny roślin ozdobnych na rynkach hurtowych – Polska, Holandia – Mgr inż. Joanna Brylczak