Strona główna Warzywa Warzywa 2/2020

Warzywa 2/2020

Warzywa 2/2020 - okładka
Cena: 14 zł

W numerze m.in.:

  • Dotacje na nawadnianie
  • Wymagający szparagowy biznes
  • Dbałość o glebę
  • Substraty do
  • produkcji ekologicznej warzyw
  • Specyfika nawożenia ziemniaka

W numerze:

OD REDAKTORA

  • Dotacje na nawadnianie

RUBRYK

  • Czytelnicy pytają
  • Ogrodniczy kurier
  • Rynkowe trendy

EKONOMIKA

  • Nowości w ochronie
  • Dynamiczna sytuacja ekonomiczna na krajowym rynku kapust
  • Nowe odmiany i środki
  • Dynamiczny rynek pietruszki
  • Fresh Market po raz XII
  • W Holandii o rynku fasoli

TEMAT NUMERU

  • Dbałość o glebę

UPRAWA

  • Wymagający szparagowy biznes
  • Profesjonalnie o pomidorach
  • Cebulowe spotkanie w Chełmiczkach
  • Tajniki uprawy buraka ćwikłowego
  • Austriacy stawiają na ekologiczną produkcję marchwi
  • Profesjonalna uprawa ogórka
  • Praktyczne porady w Łęczycy
  • Cebula bez tajemnic
  • Co należy wiedzieć o nawożeniu azotem?

EKOLOGIA

  • Substraty do produkcji ekologicznej warzyw

ODMIANY

  • Fasole dla przemysłu

OCHRONA

  • Tarczówka marmurkowata
  • Śmietka i pchełki
  • Plantatorzy o rozsadzie

MECHANIZACJA

  • Nowości z targów Polagra-Premiery
  • Co warto wiedzieć o nawadnianiu kroplowym?

ZE ŚWIATA MASZYN

PRZECHOWALNICTWO

  • Dymkowa przechowalnia

ZIEMNIAKI JADALNE

  • Rynek
  • Kwalifikowane sadzeniaki – to jakość plonu
  • Specyfika nawożenia ziemniaka
  • Gospodarstwo dojrzałe społecznie
  • Stonka ziemniaczana

Poprzedni artykułSzklarnie Tunele Osłony 1/2020
Następny artykułTruskawka, malina, jagody 1/2020