Cena: 20 zł
W numerze m.in.:
- Rolnictwo zrównoważone
- Biopreparaty mikrobiologiczne w uprawie roślin
- Substancje czynne wycofywane z użycia na terenie UE
- Miejsce produkcji ogrodniczej we współczesnym świecie
Temat miesiąca
- Rolnictwo zrównoważone
- Biopreparaty mikrobiologiczne w uprawie roślin – Dr hab. Lidia Sas-Paszt, prof. IO
- Bioróżnorodność gleby – Monika Korzeniowska
- Czy rolnictwo ekologiczne i zrównoważone to to samo?
- Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego ASAP
- Racjonalne korzystanie z zasobów wodnych – Mgr Anna Tryngiel-Gać
- Precyzja i bezpieczeństwo – Joanna Klepacz-Baniak
- W trosce o agrocenozy – Joanna Klepacz-Baniak
Interdyscyplinarne
- Substancje czynne wycofywane z użycia na terenie UE – Katarzyna Kupczak
- Nowe przepisy fitosanitarne w Unii Europejskiej – Zdzisław Woźniak
- Spójne znakowanie produktów BEZ GMO – Joanna Klepacz-Baniak
- Jak państwo wspiera rolnictwo ekologiczne? – Joanna Klepacz-Baniak
- Strategia zrównoważonego rozwoju wsi, rolnictwa i rybactwa 2030 – Joanna Klepacz-Baniak
- Dlaczego z importu? – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
- Podatek dochodowy na 2020 r. – Zdzisław Woźniak
- Sympozjum marchwiowe na Śląsku Cieszyńskim – Joanna Klepacz-Baniak
- Od rodzinnej firmy do światowego koncernu – Adam Paradowski
- Ciągnik roku 2020 – Katarzyna Owczarek
- Nawozy do zadań specjalnych – Monika Korzeniowska
- 15 lat z rozmachem – Wioletta Dziedzic
- Młodzież i rolnictwo – Aleksandra Andrzejewska
- Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński
- Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
Rynek i okolice
- Miejsce produkcji ogrodniczej we współczesnym świecie – Mgr inż. Łukasz Zaremba
- Sytuacja na rynku warzyw i owoców w sezonie 2019/2020 – Monika Strużyk
Zdaniem prawnika
- Nabycie spadku z perspektywy powoda i sądu – Katarzyna Rosińska