Cena: 12.00 zł
W numerze m.in.: nowy sezon przechowalniczy – czy będzie trudniej niż zwykle; uwaga – nowe zagrożenie! Urazek niszczy owoce i warzywa; argument w ręku, czyli po co badać owoce; produkcja ekologiczna – w liczbach i przepisach
AGROTECHNIKA
Nowy sezon przechowalniczy – czy będzie trudniej niż zwykle? – Dr Krzysztof P. Rutkowski
Pozostałości środków ochrony roślin w żywności – Katarzyna Kupczak
Dzień gruszowy – Monika Strużyk
Szacunkowe prognozy produkcji jabłek i gruszek – Monika Strużyk
Rynek Kostaryki otwarty dla polskich jabłek
W gospodarstwie ekologicznym – Monika Krajewska
WIADOMOŚCI
INHORT Instytut Ogrodnictwa
Pozbiorcze zabiegi ograniczające występowanie chorób w sadach – Dr Agata Broniarek-Niemiec, Mgr Sylwester Masny
Innowacyjne technologie przechowywania owoców pestkowych – Dr Krzysztof P. Rutkowski
‘Skierniewicka późna’ – odmiana moreli o późnej porze dojrzewania owoców – Mgr inż. Marek Szymajda, Prof. dr hab. Edward Żurawicz
Tradycja wrześniowego Święta Kwiatów, Owoców i Warzyw – Mgr inż. Katarzyna Bisko, dr Iwona Sowik
Susza w sadach i jagodnikach – Prof. dr hab. Waldemar Treder
OCHRONA
Ozon, jego właściwości i możliwości zastosowania – Prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz
Zalecenia dotyczące ochrony i nawożenia na drugą część sezonu – Katarzyna Kupczak
Uwaga – nowe zagrożenie! Urazek niszczy owoce i warzywa – Dr hab. inż. Paweł K. Bereś, prof. nadzw.
BASF finalizuje procedurę nabycia aktywów od firmy Bayer
Argument w ręku, czyli po co badać owoce – Katarzyna Kupczak
Z wizytą we Francji… – Dorota Łabanowska-Bury
Wielka loteria ASX rozstrzygnięta!
Grupa sukcesu – Dorota Łabanowska-Bury
NAWOŻENIE
Ziarnkowe – ostateczny „szlif” przed zbiorami- Marcin Oleszczak
EKONOMIA
Polska żywność zdrowa i bezpieczna!
Warsztaty ekologiczne (cz. I) – Monika Krajewska
Produkcja ekologiczna – w liczbach i przepisach – Anita Łukawska
Obawy przed nowym sezonem – Mgr Paweł Kraciński