Co nas czeka
Podsumowanie – kwiecień
Temat miesiąca
Cel – wyższa jakość – Dr inż. Anna Ambroszczyk
Zadbać o jakość owoców – Anna Wilczyńska
Jak dobrze wyprodukować warzywa kapustne? – Joanna Klepacz-Baniak
Borówki: co wpływa na jakość? – Dorota Łabanowska-Bury
Nowe podkładki ‘G.11’ i ‘G.202’: czy zastąpią podkładki z serii „M”? – Dorota Łabanowska-Bury
Interdyscyplinarnie
Odżywianie roślin po francusku – Joanna Klepacz-Baniak
Uzupełnienie PORS – Katarzyna Kupczak
Gdy szkodniki atakują sady ekologiczne – Dorota Łabanowska-Bury
Zwiększyć efektywność zapylania – Joanna Klepacz-Baniak
Europejskie spotkanie w sprawie ochrony upraw małoobszarowych – Mgr Wojciech Piotrowski
Bliżej techniki: Co z drewnem z sadu? – Prof dr hab. Ryszard Hołownicki
INTERAKTYWNY „PORW” trzeba mieć – Katarzyna Kupczak
Agro Akademie Warzywnicze – dla przetwórstwa – Aleksandra Andrzejewska
Zmiany w asortymencie herbicydów – Prof. dr hab. Adam Dobrzański
Marchew i cebula w centrum zainteresowania – Joanna Klepacz-Baniak
W co inwestować
Świetlana przyszłość orzechów laskowych? – Mgr inż. Łukasz Zaremba
Rynek i okolice
Odmiany a opłacalność produkcji jabłek – Dr Grzegorz Klimek
Sad jabłoniowy ekonomicznie – Monika Strużyk
„Chcą, ale nie chcą” – Dr Grzegorz Klimek
Notowania
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
Ceny warzyw i owoców na rynkach Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński
Zdaniem prawnika
Będzie wsparcie dla zadłużonych ogrodników – Katarzyna Rosińska