
Nasze sprawy
Co nas czeka
Soki i baza produktowa – Monika Strużyk
Pasja do chemii – Marcin Bartczak
Plusy i minusy: Naga biała…i cepeliada – Piotr Grel
Przechowywanie warzyw – Dr Maria Grzegorzewska
Warzywa kapustne – Mgr inż. Joanna Gil
Korzeniowe i cebula – Mgr inż. Alicja Pohl
Zanim trafią do przechowalni – Mgr Barbara Błaszczyńska
Patogeny a przechowywanie – Dr Hanna Bryk
Choroby fizjologiczne jabłek – Dr Krzysztof P. Rutkowski
Zdrowe rośliny, plony i przechowywanie – Joanna Klepacz-Baniak
PDŻ było niemal bez owoców i warzyw – Katarzyna Rosińska
Intensywnie, czyli taniej i szybciej (cz. VI). Podsumowanie – Dr Grzegorz Klimek
Ekonomiczna sekwencja odmian: ‘Idared’ i ‘Szampion’ – Dr Grzegorz Klimek
Rynek i okolice: Stan równowagi – Dr Grzegorz Klimek
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński
„Z głową” – Dorota Łabanowska-Bury
Pestkowe na forum – Joanna Klepacz-Baniak
Uwaga na szkodniki w owocach na eksport – Dr hab. Barbara H. Łabanowska, dr Zofia Płuciennik, dr Małgorzata Sekrecka
Uzupełnienie listy fungicydów – Katarzyna Kupczak
Sposoby na lepszy kolor i jakość jabłek – Dorota Łabanowska-Bury
Ochrona owoców przed zbiorem… – Katarzyna Kupczak
Bliżej techniki: Trzy w jednym: na parcha, chwasty i do koszenia jednocześnie – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
Jak przygotować rośliny przed nadejściem lata? – Anna Wilczyńska
Trudne początki – Anna Maciejuk
Obniżyć zużycie energii w szklarni – Prof. dr hab. Sławomir Kurpaska
Wyzwania dla ogrodnictwa szklarniowego – Anna Wilczyńska
Dzień pomidora malinowego – Aleksandra Andrzejewska
Nowości ogórkowe w Tłokini Wielkiej – Aleksandra Andrzejewska
Pomidory pod „dyfuzją” – Anna Wilczyńska
Rozsada dobrej jakości – Anna Wilczyńska
„Sucha zgnilizna” – Dr inż. Agnieszka Stępowska
Wózki do „obróbki” – Anna Wilczyńska
Nowości przeciwko chorobom warzyw – Katarzyna Kupczak
Bor – Mgr inż. Karolina Felczak
Choroby fasoli – Dr Agnieszka Włodarek