
AGROTECHNIKA
Jabłka o czerwonym miąższu – Prof. dr hab. Andrzej A. Przybyła
Różne odmiany, różne osłony, ale cel jeden – Dorota Łabanowska-Bury
Pokoleniowa ciągłość – Anita Łukawska
Szanse dla rozwoju ekologicznej produkcji owoców w Polsce – Dr hab. Elżbieta Rozpara, prof. IO
Nagrody, podsumowania – Dorota Łabanowska-Bury
Jakość wody do nawadniania i fertygacji – Prof. dr hab. Waldemar Treder
MECHANIZACJA
Typy rozpylaczy i ich zastosowanie w sadach – Dr Artur Godyń
Brony aktywne – Anita Łukawska
Modyfikowane i specjalistyczne… – Monika Strużyk
Sposób na chwasty – Aleksandra Andrzejewska
Przydatne w produkcji – Anita Łukawska
OCHRONA
Wspomóc ochronę przed niską temperaturą – Monika Strużyk
Integrowana ochrona w Europie – Joanna Klepacz-Baniak
Systemy prognozowania parcha jabłoni – Dr Sylwester Masny
Osłona z folii a presja chorób – Hans Scholten
Choroby brzoskwini i moreli – Anita Łukawska
Pomocne drożdże i brązowy cukier – Wojciech Górka
Ochrona sadów wiśniowych i czereśniowych – Dr Agata Broniarek-Niemiec
Pułapka w sadzie, wynik… w domu – Dorota Łabanowska-Bury
O ochronie sadów przed chorobami i szkodnikami… – Anita Łukawska
Zwalczanie zwójkówek liściowych – Dr Zofia Płuciennik
Bawełnica korówka – narastający problem – Dr hab. Barbara H. Łabanowska, prof. IO, Dr Alicja Maciesiak
Szkodniki moreli i brzoskwini – Dr Małgorzata Sekrecka
Powstała Polska Platforma Technologiczna dla Innowacji w Sektorze Ogrodniczym – Katarzyna Kupczak
Szkodniki w sadach śliwowych – Prof. dr hab. Remigiusz W. Olszak
Pielęgnacja gleby w sadach – Dr hab. Jerzy Lisek, prof. IO
Zaraza ogniowa – zarejestrowano antidotum – Katarzyna Kupczak
NAWOŻENIE
Biostymulatory w sadownictwie – Dr Jacek Filipczak
Innowacyjne preparaty do ochrony roślin przed niską temperaturą – Prof. dr hab. Alina Basak
Potrzeby pokarmowe i dokarmianie drzew po kwitnieniu – Marcin Oleszczak
Z różnymi formami fosforu – Anita Łukawska
EKONOMIKA
Trzecia „rewolucja” – pod rozwagę – Prof. dr hab. Eberhard Makosz
W produkcji i dystrybucji jabłek – Anita Łukawska
Nie każda granica jest otwarta dla polskich jabłek – Katarzyna Rosińska
W dolinie Val Venosta – Dorota Łabanowska-Bury
Szansa na biznes – Dorota Łabanowska-Bury
Akademia Sokowa… – Monika Strużyk
Amerykański rynek jabłek – Dorota Łabanowska-Bury