W Broniszach jest już polska papryka

Startujemy z polską papryką - poinformował Rynek Hurtowy Bronisze. Sezon rozpoczęła tradycyjnie odmiana Blondy.

Blondy bardzo dobrze wiąże w niesprzyjających warunkach uprawy. Ma kremowe owoce o wadze 140 – 160 gramów. Za kilogram papryki Blondy w Broniszach zapłacimy od 3 do 4 złotych. Pakowana jest w worki foliowe o wadze 5 kilogramów.

Sukcesywnie zwiększają się dostawy kolorowych papryk pochodzących z upraw pod osłonami – w sprzedaży jest już papryka czerwona w cenie od 6 do 7 złotych za kilogram i zielona w cenie od 2,5 do 4 złotych.

W Polsce największe zagłębie produkcyjne papryki zlokalizowane jest na ziemi radomskiej, w gminach: Przytyk, Potworów, Klwów, Radzanów i Wyśmierzyce – przypomina Rynek.
 
Źródło: Rynek Hurtowy Bronisze

Related Posts

None found

Poprzedni artykułZbiory warzyw szklarniowych w Rosji
Następny artykułZaplanowana produkcja warzyw

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.