Trzy odsłony jabłek o czerwonym miąższu

19 października, w trakcie targów Fruit Attraction zaprezentowano  w Madrycie nową markę jabłek - Kissabel®. Skrywają się pod nią trzy odmiany jabłek o czerwonym miąższu. 
Włascicielem marki Kissabel® jest konsorcjum Ifored zrzeszające 14 największych producentów jabłek z 5 kontynentów. Koncepcja nowej marki to zaoferowanie konsumentowi naturalnych (uzyskanych dzięki standardowym pracom hodowlanym), kuszących i zaskakujących wyglądem jabłek – informują właściciele Kissabel®

Za nowym brandem jabłek stoi 20 lat prac hodowlanych, które doprowadziły do powstania nowych odmian o różnym stopniu wybarwienia miąższu.  Hodowcy uzyskali odpowiedni rozmiar owoców oraz wyjątkowe wartości smakowe – podkreślają przedstawiciele Ifored.

Trzy pierwsze odmiany zaprezentowane przez konsorcjum to:
  • Kissabel® Rouge, charakteryzująca się intensywnieczerwoną skórką i miąższem, intensywnym smakiem z ‘nutą jagód’;
  • Kissabel® Orange, z pomarańczową skórką i różowo-czerwonym miąższem – wyróżnia się soczystością i zrównoważonym słodko-kwaskowym smakiem;
  • Kissabel® Jaune, z żółtą skórką, z różowawym miąższem – są to słodkie i długo przechowujące się jabłka.
Partnerzy Ifored będą wypuszczać nowe odmiany na poszczególne rynki w ciągu następnych 5 lat. Jednak pierwsze testy komercyjne nowej marki rozpoczną się już za kilka tygodni. 

Źródło: Ifored

RS

Related Posts

None found

Poprzedni artykułWzrasta spożycie soków
Następny artykuł47 procent mniej śliwek w Niemczech

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.