Unijny import warzyw z Maroka, Turcji i Egiptu

Import warzyw przez kraje UE z Maroka, Turcji i Egiptu nadal zwyżkuje. W pierwszym kwartale 2017 roku wzrósł on według danych Eurostatu z poprzedniego roku o odpowiednio 17%, 51% i 20%.
Maroko wyeksportowało do kwietnia 2017 produktów roślinnych o wartości 551,8 mln euro wobec 470,7 mln euro w pierwszym kwartale 2016 (+ 17%). Turcja osiągnęła obroty w wysokości 145 mln euro (+ 51%) zaś z Egiptu wywieziono w tym okresie do UE produktów za 139 mln euro (20%).
Te trzy wymienione wyżej kraje reprezentują 64% całości importowanych przez UE z państw trzecich produktów roślinnych. 
za: fruchthandel.de

Related Posts

None found

Poprzedni artykułJakie jabłka zbierzemy jesienią w Europie
Następny artykułKolejne szacunki strat

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.