Zapraszamy do rejestracji na 8. Konferencję Nawożeniową

8 Międzynarodowa Konferencja Nawożeniowa odbędzie się w tym roku 16 marca w Falentach. Wstęp na nią będą mieć tylko zarejestrowani wcześniej uczestnicy.

W imieniu organizatorów – ZZO Warka i FruitAkademii – zapraszamy na 8 Międzynarodową Konferencję Nawożeniową – w czwartek 16 marca do Centrum Konferencyjno-Szkoleniowego w Falentach k. Warszawy. Wstęp tylko  dla zaproszonych i zarejestrowanych wcześniej uczestników – więcej informacji i telefon kontaktowy do rejestracji na stronie www.konferencja-nawozeniowa.pl

Program:
09:00 Rejestracja uczestników konferencji.
10:00 Otwarcie konferencji.
10:15 Sebastiano D’amico, Valagro – „Algi morskie, wykorzystanie w dokarmianiu upraw sadowniczych”.
11:00 Dr hab. Dariusz Wrona, SGGW – „Nowe spojrzenie na nawożenie drzew owocowych azotem”.
11:30 Przerwa kawowa.
12:00 Emil Szulc, FruitAkademia – „Wpływ nawożenia dolistnego potasem i fosforem na wybarwienie owoców”.
12:30 Dr hab. Zofia Zydlik, Akademia Rolnicza Poznań – „Zmęczenie gleby: przyczyny, sposoby ograniczania”.
13:00 Jarosław Kuklewski, FruitAkademia – „Możliwości ograniczania pękania czereśni i śliw poprzez nawożenie dolistne”.
13:30 Jakub Lis, Compo Expert – „Strategia nawożenia nowo zakładanych sadów”.
13.45 Przerwa obiadowa.
14:45 Wiesław Ciecierski, Łukasz Kutermach Intermag – „Wpływ biostymulatora Tytanit na kwitnienie roślin sadowniczych. Innowacyjna metoda ochrony kwiatów przed przymrozkami preparatem Frostex. Program nawożenia dolistnego jabłoni Intermag”.
15:25 Dr Aleksandra Rosenmund, Fine Agrochemicals „Nowe rozwiązanie ograniczania wzrostu pędów jabłoni”.

W trakcie konferencji organizatorzy zapraszają na lunch; parking dla uczestników spotkania jest bezpłatny.

www.konferencja-nawozeniowa.pl

Related Posts

None found

Poprzedni artykułBorówki poprawiają pracę mózgu seniorów
Następny artykułUdział kosztów energii w polskim rolnictwie jest zbyt wysoki

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.