Nowe ilości produktów z departamentów zamorskich

4 grudnia ukazało się rozporządzenie nr 1282/2014 z dnia 2 grudnia 2014 r. zmieniające maksymalne ilości produktów przetworzonych, które mogą być wywożone lub wysyłane z najbardziej oddalonych regionów hiszpańskich i francuskich, w tym Martyniki i Gwadelupy.
W przypadku Martyniki dla produktów objętych kodem PCN 2007 (dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub orzechowe, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej) – maksymalne ilości roczne produktów przetworzonych, które mogą zostać wywiezione lub wysłane w ramach tradycyjnego wywozu i wysyłki ustalono na poziomie 1,0 tony w przypadku dostaw do UE i 500 kg w przypadku dostaw do innych państw trzecich. Natomiast dla Gwadelupy dla produktów o kodach PCN 2007, 2008 (owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu, puszkowane) oraz 2009 (soki owocowe i warzywne niesfermentowane i niezawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej) łączna ilość produktów wysłanych do UE wyniesie
4 tony.
Źródło: FAMMU/FAPA

Related Posts

None found

Poprzedni artykułUnijny import papryki
Następny artykułRośliny łatwe w uprawie

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.