Przyjazna dla środowiska uprawa sałaty

Badania prowadzone w Laboratorium Ogrodniczego Uniwersytetu Arystotelesa w Salonikach wykazały, że w uprawie sałaty aminokwasy mogą całkowicie zastąpić azotan amonu jako nawóz.
Azotan amonu jest główną przyczyną zanieczyszczeń wód gruntowych i powierzchniowych oraz gleby azotanami. Stosowanie aminokwasów zapewnia bardziej jednolity wzrostu roślin, zaś  produkty mają wyższą zawartość witaminy C, a niższą azotanów.
 
Za:Freshplaza
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułStraty z powodu rosyjskiego embarga
Następny artykuł37. Skierniewickie Święto Kwiatów, Owoców i Warzyw

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.