Rośnie popyt na mętne soki

Od pewnego czasu coraz bardziej popularne jest w Polsce tłoczenie soków przez małe lokalne firmy. Popyt na mętne soki jest z roku na rok coraz większy i cieszą się one sporą rzeszą zwolenników.
Zauważyły to także duże sieci handlowe, które chętnie wprowadzają je na sklepowe półki. Julian Pawlak, prezes Krajowej Unii Producentów Soków potwierdza, że rośnie konsumpcja zarówno świeżych, niepasteryzowanych, jak i tłoczonych, mętnych soków, jednak nie zagarną one udziałów rynkowych firm produkujących soki klarowne na skalę przemysłową, choćby dlatego, że ich producenci musieliby zainwestować w nowoczesny łańcuch dystrybucji, którego wdrożenie jest bardzo kosztowne. Jednak – co ciekawe – tłoczone i świeże soki mogą „pomóc” całej branży poprzez ogólne pobudzenie konsumpcji. 
 
Za:portalspożywczy.pl
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułRóże z potencjałem (cz. II)
Następny artykułKonferencja objęta programem promocyjnym

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.